Plavi u subotu dočekuje vječitog rivala sa Koševa

Srđan Stanić: Znamo najveću snagu Sarajeva, neka Krpić bude junak derbija!

S. Mlaćo

U subotu se na stadionu Grbavica igra vječiti sarajevski derbi između  Željezničara i Sarajeva.

Željo je u prošlom kolu remizirao protiv GOŠK-a (1:1), te tako razočarao svoje navijače, koji ipak vjeruju u pozitivan rezultat protiv ljutog rivala sa Koševa.

Pred ovaj meč za SportSport.ba je govorio Srđan Stanić, član Željezničara koje u dosadašnjoj karijeri imao priliku nositi dres oba kluba. I pored remija u Gabeli, Stanić ističe da je atmosfera među Plavima dobra.

"Atmosfera je dobra, naše druženje je odlično. Malo smo to poremetili kiksom u Gabeli. No, idemo dalje", kaže Stanić, te dodaje

"U subotu idemo na pobjedu, a koliko možemo vidjet ćemo. Tri boda su nam potrebna i mogu obećati da ćemo dati maksimum".

Iza sebe ima veliki broj derbija.

"Imam pozitivna iskustva što se tiče derbija i sa tim razmišljanjem ulazimo u subotnju utakmicu. Mislim da možemo opet slaviti".

Šta može odlučiti derbi?

"Situacija je takva da su nama bodovi potrebni za Evropu, a njima za titulu. Svi su mislili prije deset-petnaest dana da je Sarajevo riješilo pitanje prvaka. Sada im atmosfera nije najbolja i mi ćemo to pokušati da iskoristimo. Moramo odgovoriti na zadatke šefa stručnog štaba i mislim da dobar rezultat neće doći u pitanje".

Najveća snaga Sarajeva je?

"Kolektiv. Oni igraju jako dobro napadački, a kada se brane svi se brane. Konstantni su, sada su tek upali u neku krizu. Dobro rade stvari u kojima su jaki, a stvari u kojima su slabiji sakrivaju dobro".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ko će biti junak?

"Nadamo se pobjedi, a junak neka bude bilo ko. Prognoziram da to bude Krpić. Dečko radi dobro, a nije dao gol ovog proljeća. Znamo kako je igro prošlu polusezonu i iskreno se nadam da će to biti on", dodao je Stanić na kraju razgovora.  

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rizzle84
Kakvim kiksom u gabeli??? Za vas je to uspjeh Kiks GOSKa
5 0
Mirko
Titula ostaje u Mostaru a kup ide Širokom !!
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi