Sreća pa postoje derbi utakmice: Očajna posjeta u 17. kolu

Samo 5.600 gledatelja

Sreća pa postoje derbi utakmice: Očajna posjeta u 17. kolu

Midhat Šljivak

Prethodnog vikenda na rasporedu su bile utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posjeta na terenima u našoj zemlji je bila zaista očajna. Po zvaničnim podacima NSBiH, šest susreta 17. kola posmatralo je samo 5.600 ljubitelja fudbala.

Gotovo pola ih je bilo na derbiju u Mostaru, gdje je Željezničar deklasirao Zrinjski s 4:0, a ovaj susret je pratilo 2.500 gledalaca.

Magičnu brojku od 1.000 prešao je još samo meč između Metalleghea i Sarajeva na Piroti, a ovaj susret je pratilo 1.500 ljubitelja fudbala.

Ostali stadioni su bili skromno posjećeni, ali treba izdvojiti utakmicu Krupe, koja je s obzirom na broj stanovnika imala odličnih 700 gledalaca na meču sa Široki,

Po 300 ih je bilo u mnogo većim sredinama Bijeljini i Zenici, kao i u Doboj Kaknju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

grad meč broj gledalaca
Mostar Zrinjski - Željezničar 2.500
Travnik Metalleghe - Sarajevo 1.500
Krupa Krupa - Široki 700
Zenica Čelik - Sloboda 300
Bijelina  Radnik - Vitez 300
Doboj Kakanj Mladost - Olimpic 300

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi