Sredojević i Stojnić odbili Rudar

Traži se trener u Prijedoru

Sredojević i Stojnić odbili Rudar

Borče Sredojević i Velimir Stojnić odbili su danas ponudu prijedorskog Rudara da preuzmu trenersku klupu ove ekipe.

Nakon što su se Prijedorčani razišli sa Darkom Nestorovićem, u ovom premijerligaškom klubu se nalaze u potrazi za novim trenerom, ali kako sada stoje stvari, to neće ići nimalo lako.

Rudar su danas već odbila dvojica stručnjaka, kojima je ponuđeno mjesto u ekipi. Borče Sredojević i Velimir Stojnić nisu pristali da preuzmu Rudar, pravdajući se obavezama koje imaju u reprezentacijama Bosne i Hercegovine.

"Tačno je da sam obavio razgovore sa čelnicima Rudara, ali u ovom trenutku nisam spreman preuzeti vođenje ekipe. To je jako teško izvesti zbog obaveza koje imam u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a poučen ranijim iskustvom znam da to nije dobar recept", rekao je za SportSport.ba Borče Sredojević.

Kao ostali kandidati za mjesto trenera Rudara navode se Thomas Geiss i Predrag Pejović, a konačna odluka o novom treneru biće donesena sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.