Sredojević: Iskustvo šansa u Genku
Borče Sredojević: Oni su mladi i jak kolektiv

Ćirin pomoćnik fasciniran Belgijancima

Sredojević: Iskustvo šansa u Genku

Borče Sredojević koji je sinoć u Genku „špijunirao“ igru Belgije u kontrolnom susretu sa Slovenijom, fasciniran je nastupom i pobjedom „crvenih đavola“ od 2:0.
Naši naredni protivnici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“, koji će nas dočekati u Genku 28. marta, prema Sredojevićevim riječima, imaju ekipu za svaku vrstu respekta.
„Ono što sam vidio u njihovoj utakmici sa Slovenijom je za priču u superlativima“, istakao je Sredojević i naglasio:

„Igraju brzo, modreno, zaista, izvanredan su kolektiv. Borbeni su, mlad su tim koji drži visok tempo igre tokom svih 90 minuta utakmice. I pored toga što je Van Buyten postigao dva gola, ne bi ga izdvio kao jedinog zaslužnog što su pobijedili Slovence. Ponoviću, do trijumfa su došli kolektivnom igrom i to je njihova najveća snaga.“ 
     
„Desna ruka“ selektora našeg nacionalnog tima, Miroslava Ćire Blaževića navodi kako nam neće biti lako u narednom meču u borbi za plasman u baraž Mundijala.

„Nerijetko protivničku odbranu „razaraju“ upadanjima i iz drugog plana. Nazad ćemo se morati posebno osigurati. U narednim danima dobićemo i neke kasete sa njihovih ranijih utakmica, kako bi ih detaljno izanalizirali i što bolje taktički pripremili za gostovanje u Belgiji. Ne tražim nikakv alibi unaprijed, ali igraćemo protiv super jakog protivnika. To je realnost“, kaže Sredojević.

Na pitanje gdje vidi našu šansu u susretima sa Belgijom, odgovrio je:

„Istina, vidio sam i određene mane u njihovoj igri. Ne bi sada pretjerano puno govorio o njihovim slabostima, iz mnogo razloga. Ono što je evidentno, oni imaju određene oscilacije u igri. To je zbog toga što im ekipa nema dovoljno iskustva. Upravo to, mogli bi iskoristiti naši znalci na sredini terena, i naravno, vrhunski napadači. Međutim, mislim da će ključ utakmice u Genku biti naša defanziva. Ukoliko dobro zatvorimo prilaze golu, a zadnja linija bude na visini zadatka, i pored snage Belgijanaca možemo se nadati povoljnom rezultatu. Imamo i mi svoje adute, bez obzira šta ko misli o nama nakon poraza u Rijeci“, kazao je Sredojević.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.