Sredojević: Raduje me raspoloženje igrača

Sredojević: Raduje me raspoloženje igrača

Kasno sinoć reprezentivci BiH su doputovali u Antaliju gdje će sutra odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Poljske.

Za danas su planirana dva treninga od kojih je jedan već odrađen, a drugi je zakazan za poslijepodne.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Turske na programu je sutra.

Trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Borče Sredojević prenosi utiske sa jutarnjeg treninga:

"U jednom izvanrednom ambijentu i atmosferi koju su igrači stvorili odradili smo jutarnji trening.Ono što me posebno raduje to je raspoloženje igrača i zadovoljstvo na njihovim licima po završetku treninga", kaže Sredojević za zvaničnu stranicu saveza.

Poslijepodne imamo trening u 18 sati (po lokalnom vremenu), gdje ćemo nastojati da u vrlo kratkom vremenu postavimo igru i objasnimo igračima uloge i zadatke.

O susretu Poljska-BiH, Sredojević je rekao sljedeće:

"Jeste da ima predznak prijateljske, međutim svaka utakmica reprezentacije ima svoju težinu, a ovdje se radi o reprezentaciji Poljske koja želi kroz ove „prijateljske“ utakmice da iskristališe tim za EP".

Što se tiče naše igre teško je sada nešto posebno reći, ali ono što ću zahtijevati kao imperativ to je maksimalna borbenost, disciplina u igri i želim da im probudim samosvijest o značaju utakmice.

Osim igrača iz domaćeg prvenstva, na pripremama je i Zvjezdan Misimović, koji je zajedno sa ostalom ekipom doputovao sinoć.

Zbog vremenskih neprilika koje su zadesile Francusku, selektor Safet Sušić je u pratnji Elvira Baljića danas stigao u Antaliju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.