Sredojeviću ugovor i plata 1.300 KM
Borče Sredojević

Trenerima BiH napokon riješen status

Sredojeviću ugovor i plata 1.300 KM

Borče Sredojević, prvi asistent Miroslava Ćire Blaževića, selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, konačno, potpisaće ugovor sa NS/FS BiH.

Na današnjoj sjednici koja je trajala osam sati i 40 minuta Izvršni odbor NS/FS BiH donio je odluku da se «reguliše» status Sredojevića. Kako saznaje SportSport.ba, Sredojević će prema ugovoru kojeg će potpisati do kraja tekućeg kvalifikacionog ciklusa za plasman na Svjetsko prvenstvo «Južnoafrička Republika 2010» imati mjesečnu platu od 1.300 maraka.

I Enver Lugušić, trener golmana u stručnom štabu našeg A nacionalnog tima potpisaće ugovor u istom periodu sa NS/FS BiH. On će imati mjesečna «primanja» u iznosu od 800 KM.

Ugovore sa Savezom potisaće i Zoran Bubalo, selektor juniorske reprezentacije BiH, te Velimir Stojnić, selektor kadetskog tima. On će dobiti mandat do kraja kvalifikacija za EP, a zarađivaće isto koliko i Lugišić – 800 maraka za mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti