Sretan rođendan SportSport.ba!

Dvije godine na prvoj liniji bh. sporta

Sretan rođendan SportSport.ba!

E. Haračić

Prije tačno dvije godine, sa radom je krenuo portal SportSport.ba. S ciljem da unese svijetlost u medijski mrak bosanskohercegovačkog sporta, SportSport.ba krenuo je iz radnih i spavaćih soba grupice entuzijasta i do danas izrastao u najuticajniji sportski medij u Bosni i Hercegovini i kanal za prenos vijesti o uspjesima naših sportsta širom planete.

Da smo na pravom putu, bilo je jasno već nakon par mjeseci kada nas je interes javnosti željne informacija o dešavanjima sa domaćih sportskih borilišta jednostavno preplavio i od prvog dana pa do danas konstatno je rastao geometrijskom progresijom. Prije samo godinu dana, slaveći prvi rođendan s ponosom smo istakli da portal prima oko 25.000 posjeta svakog dana. Danas, taj broj je već udvostručen. Svakodnevno SportSport.ba broji 50.000 posjeta, pa i više, uz preko 200.000 različitih čitalaca u jednom mjesecu koji na našem portalu prelistaju preko 7.500.000 stranica mjesečno.

Međutim, jasno nam je da smo tek na početku i da je još toliko toga ostalo da se uradi i toliko toga već urađenog da se popravi u unaprijedi. Tokom proteklih godinu dana, izgradili smo sistem i organizovali žive prenose tekstualne svih značajnijih utakmica, izgradili sistem i bazu tabela i rezultata za sva zanimljiva sportska takmičenja, ali sa ponosom ističemo i sva bosanskohercegovačka ekipna takmičenja od kojih su mnoga do nedavno bila u potpunoj medijskoj blokadi. Donijeli smo bazu rezultata, kalendare utakmica, omogućili međusobna poređenja klubova po različitim parametrima i uz grafički prikaz pokazali da bh. sport može biti uzbudljiv i zanimljiv kao i velika evropska takmičenja. Proširili smo dopisničku i fotoreportersku mrežu, povećali kapacitete i obim sportskih takmičenja koja pokrivamo i pratimo.

U posljednjih godinu dana bili smo uz sve naše reprezentacije, posebno onu fudbalsku, koju smo pratili na svim gostovanjima, okupljanjima, treninzima i utakmicma. Javnost obavještavali o stanju u nacionalnom timu u svakom trenutku, uz bogate foto galerije i poruke naših Zmajeva koji su nam donijeli mnogo radosti. Organizovali smo zajednička gledanja utakmica, centralnu fan zonu u Sarajevu gdje se svaki put tražila ne jedna, već stotinjak stolica više.

Otkivali smo afere i bez izuzetka pokazali prstom na sve one koji domaćem sportu nisu željeli dobro i potrudili se i danas se trudimo da rasvjetlimo mračnu stranu bosanskohercegovačkog sporta. Nismo dopustili miješanja u urađivačku politiku, pa zbog toga prošli i niz neugodnih situacija koje su nas učinile jačim. Zbog istina napisanih na našem portalu često su negodovali sportski moćnici, navijači, treneri, igrači, ali kurs je ostao isti, a domaća javnost znala je prepoznati i nagraditi kvalitetan rad.

Hvala svim saradnicima!
Rođendansko slavlje sasvim sigurno ne bi bilo moguće, da SportSport.ba, kao svoj medij nije prepoznao veliki broj zaljubljenika u sport i odlučio nam svojim volonterskim radom pomoći. Zato uz svaki jublej, moramo istaći i veliku zahvalnost svima koji su nam svojim radom pomogli da javimo sve relevantne informacije i na vrijeme obavjestimo čitaoce o svim dešavanjima. Hvala.
Ipak, ne smijemo se zavarati. SportSport.ba još uvijek je u povoju, a da bi se napravio korak naprijed biće potrebno mnogo rada i upornosti. SportSport.ba opstaće samo uz neprekidno poboljšanje usluga i neprekinutu podršku čitalaca. Mi i dalje ostajemo na istom kursu koji smo zauzeli prije tačno dvije godine:

Duplo više informacija! Duplo više sporta!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.