Srna najbolji Shakhtarov igrač ove godine

Navijači glasali

Srna najbolji Shakhtarov igrač ove godine

E. Škorić

Navijači su odlučili da titulu najboljeg nogometaša Shakhtara u 2009. godini ponese hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Na službenoj web stranici Shakhtara objavljena je anketa u kojoj su navijači tog kluba mogli izabrati najboljeg igrača u godini iza nas. Sa 29.02 % glasova pobijedio je kapiten momčadi iz Donjecka, Darijo Srna. Drugo mjesto pripalo je golmanu Andrij Pjatovu, a treće Brazilcu Willianu.

Podsjetimo da je Srna digao pehar Kup UEFA ove godine, nakon što su Ukrajinci u finalu savladali Werder sa 2:1 nakon produžetaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.