St. Etienne novom pobjedom pruezeo vrh tabele

Ligue 1, 14.kolo

St. Etienne novom pobjedom pruezeo vrh tabele

Midhat Šljivak

St.Etienne je u prvom susretu 14. kola francuske Ligue 1 na svom Geoffroy Guichard stadionu dočekao Valenciennes, te su slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Odlično prvo poluvrijeme donijelo je mnogo dobrih pokušaja na obje strane. St. Etienne je bio nešto konkretniji rival, imao je bolje prilika, ali se na odmor ipak otišlo bez golova 0:0.

I u drugom poluvremenu odlična utakmica. St. Etienne je imao više od igre, ado zasluženog vodstva su stigli u 73. minuti susreta. Renaud Cohade  je ubacio, a preciznim udarcem golmana Velenciennesa matira Romain Hamouma za vodstvo od 1:0.

To se ispostavio i kao konačan rezultat ove utakmice, čime je bar na kratko St.Etienne preuzeo vrh na tabeli sa 25 bodova koliko ima i Lyon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.