St. Etienne odnio bod iz Montpelliera

Ligue 1

St. Etienne odnio bod iz Montpelliera

Midhat Šljivak

Prvak Francuske Montpellier nastavlja sa lošim igrama u novoj sezoni Ligue 1. Večeras su na svom La Mosson stadionu odigrali susret bez pobjednika sa St. Etienneom 1:1.

Vrlo izjednačen susret viđen je u Montpellieru, a prvi gol na ovom susretu postignut je u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Gradel je uposlio Pierrea- Emericka Aubameyanga koji je matirao Jourdrena za vodstvo gostiju od 1:0.

Nastavak susreta donio jenešto bolju igru Montpelliera. Napadi su  se isplatili u 70. minuti kada nakon odlične akcije Cabelle, mrežu gostiju sa nekih sedam-osam metara pogađa Souleymane Camara z aporavnanje rezultata na 1:1.

Pokušali su prvaci Ligue 1 potom stići i do pobjede, no do pobjedničkog gola nisu uspjeli doći, iako su imali nekoliko prilika za postizanje gola. Ostalo je međutim 1:1, te je Montpellier nakon šest kola ostao na samo jednoj pobjedi, a ovo im je bio drugi remi.

St. Etienneu je sa druge strane ovo prvi neriješen rezultat u ovoj sezoni u kojoj imaju dvije pobjede i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.