St. Etienne poražen na domaćem terenu

Ligue 1, 6. kolo

St. Etienne poražen na domaćem terenu

Fudbaleri St. Etienne, jednog od najvećih francuskih klubova, propustili su priliku da eventualnom pobjedom protiv Toulousea izbiju na prvom mjesto francuske Ligue 1. Sastav Toulouse nakon što je gubio sa 1:0 uspio je preokrenuti rezultat i slaviti sa 1:2 na gostovanju kod favorizovane ekipe iz vrha tabele.

Sve je krenulo odlično po domaće, a do vodstva su stigli već u 19. minuti preko Hamouma. Tada su svi očekivali da će se tim iz vrha bez problema do kraja obračunati sa ekipom sa dna tabele fancuskog šampionata.

Ipak, na veliko iznenađenje u nastavku drugog dijela gosti su prvo golom Braithwaitea u 63. minuti izjednačili na 1:1, ba bi potom Sylla u 75. minuti pogodio za konačnih 1:2 i veliku i bitnu pobjedu gostiju kojom će Toulouse pobjeći sa dna tabele francuskog šampionata.

Ligue 1, 6. kolo:
St. Etienne - Toulouse 1:2 (Hamouma 19 / Braithwaite 63, Sylla 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.