St. Etienne slomio otpor Eviana krajem susreta

Domaćin upisao tri boda protiv Eviana

St. Etienne slomio otpor Eviana krajem susreta

St. Etienne je danas na svom terenu dočekao Evian u okviru 31. kola francuske Lige 1. Domaćin je slavio 1:0. 

Na prvu priliku čekalo se sve do 12. minute. Prvi su zaprijetili gosti, a priliku je propustio Cedric Mongonu. Četiri minute kasnije zaprijetili su domaći, ali je priliku propustio Aubameyang. Isti igrač zaprijetio je i u 21. minuti susreta, međutim ostalo je bez golova. 

 

U 26. minuti nova prilika za domaće igrače, ali je udarac Cohadea bio neprecizan. Gosti su imali priliku u 35. minuti susreta preko Cedrica Barbose, ali je ostalo bez golova. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Aubameyang, međutim do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

 

Aubameyang je prvi zaprijetio i u nastavku susreta, ali lopta ni ovaj put nije pronašla put do gola. Nastavio je domaćin sa napadima i u nastavku susreta, a u 55. minuti zaprijetio je Lemoine, međutim ostalo je 0:0. 

 

Domaćin je do vodstva stigao u 78. minuti susreta. Strijelac je nakon asistencije Francoisa Clerca bio Romain Hamouma. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a domaćin je upisao značajna tri boda. 

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuska, Liga 1, 31. kolo: 

St. Etienne - Evian 1:0 (Hamouma 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti