Finale iz najluđih snova: Zajedno "imaju" 215 godina i samo dva trofeja

Utakmica na programu 28. februara

Finale iz najluđih snova: Zajedno "imaju" 215 godina i samo dva trofeja

H. Zilić

U Škotskoj smo godinama navikli da Celtic i Rangersi vode bitke za glavne trofeje.

Bila je mala pauza dok su Rangersi prevladavali krizu u nižim rangovima, tako da je Celtic "sam" dominirao škotskim fudbalom, rijetko bi ko kroz Kup takmičenja "pokvario" slavlje Celticu.

Ove godine ćemo gledati nesvakidašnju sliku u škotskom fudbalu.

U Glasgowu će 28. februara biti odigrano finale Liga Kupa, a snage će odmjeriti St. Johnstone i Livingston. Riječ je o dva kluba koja su zajedno stara 215 godina. St. Johnstone je osnovan 1884. godine i jedan je od najstarijih klubova u Škotskoj, dok je Livingston osnovan 1943. godine.

Livingston je 2004. osvojio upravo Liga Kup, a St. Johnstone je 2014. godine osvojio Kup i to su jedina dva značajna trofeja u škotskom fudbalu koje imaju ova dva tima. Naravno osvajali su pokrajinska, amaterska Kup takmičenja, ali kada su u pitanju četiri vodeća Prvenstvo, Kup, Liga Kup i Super Kup, imaju svega dva trofeja.

Ovo finale će sigurno izazvati dosta pažnje u škotskom fudbalu, a jedna od ekipa će ispisati nove stranice klupske historije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti