"Šta ako zabijem Atalanti za prolaz? Daj Bože, znam odmah šta bih uradio"

Aladin Šišić za SportSport.ba

"Šta ako zabijem Atalanti za prolaz? Daj Bože, znam odmah šta bih uradio" · Intervju

"Na Šišićevom dolasku u Sarajevo je insistirao Musemić. On ga dobro poznaje, ranije su sarađivali i uvjeren je kako se radi o igraču koji će biti od pomoći u ostvarivanju naših ciljeva", izjavio je u junu sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić kada je ugovor sa bordo klubom i zvanično potpisao Aladin Šišić.

Da su u Sarajevo sa Šišićem dobili 'bingo' postalo je jasno već na startu sezone. Ovaj brzonogi krilni fudbaler se odmah po dolasku izborio za mjesto u timu, a koliko se Musemićevo povjerenje reflektiralo na njegovu igru pokazala je utakmica protiv Atalante u kojoj je postigao gol, ali i asistencije u duelima protiv Radnika i Bannantsa.

"U Sarajevu sam već neko vrijeme i stvarno je za sada sve odlično. Prilagodio sam se na pravi način, saigrači su me također prihvatili, tako da trenutno uživam. Baš sam sretan što sam došao u ovako veliki klub. Kada ste igrač Sarajeva pred vama su mnogo veći izazovi, u svakom momentu morate da pružate maksimum i budete maksimalno posvećeni fudbalu", govori Šišić na početku razgovora za SportSport.ba.

Jeste li imali tremu kada ste prvi put zaigrali na Koševu?

"Haha, jesam, ali onu pozitivnu. Osjećaj je bio fenomenalan i želio sam da odmah u prvom nastupu predstavim se publici na pravi način i na kraju da pobijedimo. Tako je, srećom, na kraju i bilo."

Šta može Šišić donijeti Sarajevu u nastavku sezone?

"Šta mogu donijeti to ćemo tek vidjeti u narednom periodu. Moja želja je da opravdam povjerenje, da igram dobro iz utakmice u utakmicu i da moje igre budu zaslužne za ostvarivanje ciljeva. Jednostavno, želim pokazati najbolje što znam i da nisam tek tako došao u Sarajevo."

OK, a šta može Sarajevo?

"Teško pitanje, ali mislim da možemo napraviti mnogo toga. Pokazali smo to i u ovim uvodnim utakmicama. Sigurno da nam je cilj u domaćem takmičenju napraviti veći uspjeh nego u prethodnoj sezoni, ali i nešto postići na međunarodnoj sceni."

Kako je izgledao prvi kontakt sa Sarajevom, ko vas je prvi nazvao i šta je prevagnulo da dođete na Koševo?

"Prvi se javio trener Musemić. On me nazvao i pitao da li sam zainteresovan da dođem u Sarajevo, što me je, naravno, oduševilo i odmah sam pristao. Ali, bilo je potrebno da naprije riješim sve sa čelnicima Mladosti, tačnije sa predsjednikom Mensurom Mušijom, koji je ispao fer i korektan prema meni i ovom prilikom mu se zahvaljujem na tome", kaže Šišić, pa nastavlja:

"Prevagnulo je, prije svega, to što Sarajevo predstavlja jedan veliki izazov i stepenicu više u karijeri. Mislim da mi ovaj transfer može donijeti dosta pozitivnih stvari, a realno i ne dobijaš svaki dan priliku da nosiš dres tako velikog kluba."

U Sarajevu nosite dres s brojem 17, postoji li za to neki poseban razlog?

"Kada sam došao imao sam želju da nosim broj sedam, ali kako je bio zauzet, onda sam uzeo 17. To je bio moj prvi broj na početku seniorske karijere, drag mi je."

S kim se najviše družite?

"Trudim se biti dobar sa svim saigračima, ali, evo, ako bih morao izdvojiti nekoga to bi bio Tatar. Došli smo u isto vrijeme, živimo blizu jedan drugog, tako da možda i najviše vremena provodim s njim."

Stiže Atalanta, šta za vas znači ta utakmica i koliko može Sarajevo protiv Italijana?

"Sigurno jedan veliki izazov i iskustvo, jer ne dolazi vam često jedan takav tim u goste. Atalanta je favorit, svjesni smo toga, ali pokazali smo da se može i sa njima igrati i da nije ništa nemoguće. Ako budemo sada na Koševu dali sve od sebe, borili se od prve do zadnje sekunde, onda vjerujem da možemo proći dalje. Naravno, bit će nam potrebna i sreća, kao i podrška navijača."

Ako biste kojim slučajem bili taj koji će pogoditi protiv Atalante u 90. minuti za prolaz, da li biste znali šta napraviti u tom trenutku?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Daj Bože... Sigurno da bih radost podijelio sa navijačima kao što sam to učinio i u Italiji", poručio je Šišić na kraju razgovora.

Prije Sarajeva, Šišić je igrao za Mladost čiji je dres nosio dvije sezone, a u svojoj karijeri nastupao je još u Sloveniji, Estoniji i Švicarskoj, gdje je još kao junior otišao iz cazinske Krajine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Sretno ljudino...
26 1
mirsocomaga
Ljudi nevjerovatno je to da nase Sarajevo odigra nerijeseno protiv Atalante bas me zanima jel.iko.optimista za revans il nas ocekuje Besiktas ponovo jer nasa liga i Italijanska.stvarno je smijesno.porediti al et.....naprijed Sarajevo....
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi