Šta će biti sa Serijom A ukoliko se neki igrač zarazi koronavirusom?

Odluka je već donesena

Šta će biti sa Serijom A ukoliko se neki igrač zarazi koronavirusom?

Admin Čaušević

Utakmice Serije A će se do 3. aprila igrati bez prisustva publike. Tu odluku je jučer donijela italijanska vlada. 

Epidemija koronavirusom je zadala veliku glavobolju italijanskim vlastima proteklih dana zbog čega je odlučeno da se u narednim sedmicama fudbal igra bez publike.

Klubovi su dobili jasna uputstva kako djelovati u narednom periodu, a u slučaju da neki od igrača iz Serije A budu zareženi koronavirusom takmičenje će odmah biti prekinuto.

"Klubovi i njihovo ljekarsko osoblje su dužni da kontrolišu sve sportiste, trenere i direktore i svi koji prisustvuju utakmicama i tako spriječe rizik od širenja virusa Covid 19", glasi vladina naredba.

Ovog vikenda će na Apeninima biti odigrane zaostale utakmice iz 26. kola uključujući derbi Juventus - Inter od 20:45 na Allianz stadiumu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi