Šta je pisalo na Messijevoj majici?
Messi trenutak slave iskoristio da pomogne oboljelima

Šta je pisalo na Messijevoj majici?

M. Skaka

Nakon što je pomogao Barci da dođe do istorijskih 2:6 na Santiago Bernabeu, Lionel Messi je podigao majicu i pokazao natpis koji je zaintrigirao mnoge koji su gledali utakmicu.

Sindrome X Fragil” pisalo je na Messijevoj majici koju je nosio ispod dresa. U stvari radi se o genetskoj bolesti na koju je Messi htio skrenuti svijetu pažnju. Sindrom uzrokuje emocionalne, psihičke i fizičke probleme kod oboljelih, a Messi je u proteklom mjesecu prove dan u dječioj bolnici koja prihvata upravo pacijene oboljele od ove rijetke bolesti.

Obzirom da je i sam patio od hormonalnih poremećaja kao dijete, za Messija je ovo i lična stvar. “Nikada ne bih mogao igrati fudbal na nivou na kojem igram da nisam dobio pomoć kad sam bio mali.”, rekao je Messi. “Najmanje što mogu da uradim je da i sam nešto učinim, ako ništa barem kod podizanja svijesti i ovim opakim bolestima.”, dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.