Šta kažu kladionice pred 109. sarajevski derbi?

Sarajevo dočekuje Željezničar

Šta kažu kladionice pred 109. sarajevski derbi?

Na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" danas će biti odigrana najveća utakmica u bh. klupskom fudbalu. 

U okviru 12. kola BHT Premijer lige BiH po 109. put u prvenstvu će snage odmjeriti FK Sarajevo i FK Željezničar, a duel vječitih rivala kao i prethodnim godinama privlači daleko najviše pažnje domaće sportske javnosti. 

Obje momčadi su u dosadašnjem dijelu šampionata osvojile po 18 bodova, ali blagu prednost uoči meča kladionice daju domaćinu na kojem koeficijent varira od 2,20 do 2,40, dok se Željezničar vrednuje koeficijentom između 3,00 i 3,70 u zavisnosti od kladionice. Na neriješen ishod prosječna kvota je 3,00. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno je da je Sarajevo posljednji put na domaćem terenu savladalo Željezničar u oktobru 2012. godine. Tada je tim sa Koševa slavio s 1:0, a za jedini gol na utakmici se pobrinuo Samir Nuhanović. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti