Šta se dešava sa Zakarićem? Odgovor je dao trener Craiove

Stigao iz Partizana

Šta se dešava sa Zakarićem? Odgovor je dao trener Craiove

A. Čaušević

Goran Zakarić je potpisao za Universitatea Craiovu nakon što je raskinuo ugovor sa Partizanom te je u rumunski klub stigao kao slobodan igrač. 

Zakarić je postao član Craiove prije tri sedmice, međutim još uvijek nije upisao niti jedan nastup, u međuvremenu je prestao da trenira s ekipom.

Ovaj 26-godišnjak je ugovor potpisao nakon što je završio prijelazni rok, a prema riječima trenera rumunske ekipe Victor Piturca otkrio je da je problem zeleni karton.

"Što se tiče Zakarića očekujemo zeleni karton od FIFA, za to će trebati sedmica ili dvije. Očekujem taj dokument jer je važan igrač ", rekao je Piturka.

Dodatni problem za Zakarića je što se povrijedio pa već nekoliko dana ne trenira s ekipom što će ga sigurno usporiti da se nametne i pokaže svoj kvalitet. 

"Povrijeđen je, nije baš ozbiljno, ali već nekoliko dana ne trenira s ekipom", kazao je Piturca.

Zakarić je u prošloj sezoni za Partizan upisao 36 nastupa te je postigao sedam golova. U beogradski tim je stigao iz Željezničara.

Prije Željezničara nastupao je za Široki Brijeg, Dinamo, Lokomotivu i Zrinjski. Karijeru je počeo u Kozari iz Bosanske Gradiške.

Za bh. reprezentaciju je upisao 11 nastupa, većinu u mandatu Roberta Prosinečkog.

Top Komentari

Bulwyf
Rijetko glup igrac
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi