Šta se dešava u Albaniji? Ekipe izašle, pa nakon poruke kapitena napustile teren

Fudbal se ne igra

Šta se dešava u Albaniji? Ekipe izašle, pa nakon poruke kapitena napustile teren

Admin Čaušević

Fudbalsko prvenstvo Albanije se ne igra već drugu sedmicu jer su klubovi nastavili sa bojkotom utakmica!

Jučer je planirano odigravanje pet utakmica, ali to se nije desilo. Ekipe su se uredno pojavile na terenu, kapiteni su pročitali poruke te su se zajedno sa sudijama zaputili u svlačionicu.

"Ne tražimo luksuz i bogatstvo, već samo veću pažnju države", između ostalog se navodi saopštenju klubova koji se takmiče u Superligi.

Klubovi se osjećaju iznevjerinim od premijera Edija Rame jer nisu dobili finansijsku pomoć obećanu još prije 18 mjeseci.

Traženo je do Vlade da se igrači isključe iz plaćanja poreza na dohodak na period od 10 godina u odnosu na sadašnje dvije godine, ali to nije slučaj.

I iz FS Albanije su poslali apel premijeru, u međuvremenu klubovi su odlučni u svojoj namjeri da ne igraju utakmice dok se obećanja ne ispune.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti