Šta su prioriteti N/FSBiH?

Šta su prioriteti N/FSBiH?

Damir Šovšić po svemu sudeći ostaće zauvijek izgubljen za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nakon što je ovog talentovanog fudbalera u hravstku U-21 reprezentaciju pozvao tamošnji selektor Dražen Ladić.

Šovšić je samo jedan u nizu za reprezentaciju izgubljenih bh. fudbalera. I dok neki bh. fudbaleri nisu nikad htjeli obući dres domovine (Marko Marin, Neven Subotić), neki su danas mogli biti u reprezentaciji Bosne i Hercegovine (Zlatan Ibrahimović), samo da su čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine reagovali na vrijeme.

Međutim, ljudi koji vode bh. fudbal kao po pravilu nikada ne reaguju na vrijeme. A kako će i reagovati kada nemaju vremena za "takve sitnice", s obzirom da imaju važnijeg posla, kao što je potpisivanje duplih ugovora, spremanja odbrane na sudu, koji im je izrekao zatvorske kazne, traženje načina kako izbjeći plaćanje poreza i sličnih "prioriteta".

I onda, najtužnije od svega, kada čelnici Saveza pokušavaju ubijediti javnost kako oni ustvari odlično rade svoj posao. Duple su ugovore potpisivali jer nisu znali o čemu se radi, sudske presude nisu utemeljene, sve rade kako treba, ali ih, eto, prati neka zla sreća.

Dio krivice snosi i selektor A reprezentacije Safet Sušić, koji se u svemu drži previše po strani. Naravno, od Papeta niko i ne očekuje da riješava probleme sa sudom i policijom N/FSBiH, ali izjava da "nije toliko bitno" da Zmajevi odigraju prijateljsku utakmicu 3. marta nikako ne ide na ruku ozbiljnosti selektora. Ako zaista nije bitno da reprezentacija odigra u tom terminu prijateljski susret, zašto onda sve ostale evropske reprezentacije igraju? Možda svi oni griješe, a mi smo u pravu.

Prijateljske utakmice reprezentacije same će se dogovoriti, a mladi bh. talenti po Evropi neka čekaju da ih zovne neko drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.