Stadion na kojem je Bosna i Hercegovina odigrala historijski meč postaje bolnica

Lokalna vlast donijela odluku

Stadion na kojem je Bosna i Hercegovina odigrala historijski meč postaje bolnica

A. Čaušević

Uslijed pandemije koronavirusom mnogi stadionu se pretvaraju u bolnice ili u skladište medicinskog materijala kako bi se pomoglo zaraženim ili spriječilo širenje ove bolesti. 

Kultni stadion Maracana na kojem je Bosna i Hercegovina prije nepunih šest godina odgirala jednu od historijskih utakmica će biti pretvorena u bolnicu, saopštile su brazilske vlasti.

Na parkigu stadiona u Rio de Janieru će biti postavljeno 400 kreveta gdje će biti smješteni pozitivni na koronavirus, dok će prostorije u unutrašnjosti objekta poslužiti kao bolnička odijeljenja.

Inače, na ovom stadionu su tokom prošlosti odigrane mnogobrojne velike utakmice. Svoj debi na velikim takmičenjima na terenu Maracane je imala i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Bilo je to u prvom kolu Svjetskog prvenstva 2014. godine kada je Argentina pobijedila Zmajeve s 2:1, a jedini gol za našu selekciju postigao je Veda Ibišević.

Prema posljednjim infromacijama u Brazilu je koronavirusom zaraženo skoro 6.000 osoba. Do sada su zabilježena 202 smrtna slučaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti