Nova godina, novi projekat: Počeli su radovi na stadionu Veleža, bit će još ljepši

Infrastrukturni iskorak mostarskog kluba

Nova godina, novi projekat: Počeli su radovi na stadionu Veleža, bit će još ljepši

A. Čaušević

FK Velež je na pravom putu da i u 2022. godini potvrdi epitet kluba koji značajno napreduje u svim segmentima.

Mostarski klub proslavlja veliki jubilej od 100 godina postojanja te je vrlo na stabilnim nogama što je svakako pohvalno za bh. prelike.

U prošloj godini je ostvaren veliki rezultatski uspjeh izbornim plasmanom na euroscenu, a zatim i plasmanom u treće pretkolo Konferencijske lige.

Velež polako, ali sigurno gradi stadion koji će u skoroj budućnosti postati jedan od najmodernijih ne samo u BiH već i u regionu.

Proteklih godina postavljen je krov na centralnoj tribini, promijenjene sustolice na sjevernoj tribini, dok je i napravljena nova tribina za Red Army.

Osim toga postavljeni su i reflektori pa se više fudbal u ljetnom periodu ne igra po prepoznatljivom hercegovačkom čelopeku, već igrači imaju puno bolji ugođaj.

Oglasi

Danas su počeli novi radovi koji su neka vrsta preduslova za izgradnju i južne tribine što predstavlja jednu od završnih faza u izgradnji stadiona Rođeni.

Na licu mjesta smo se uvjerili kako bager priprema teren za ono što slijedi, a to je rušenje zida koji se nalazi iza klupa za rezervne igrače. Već je ocrtana linija do koje će stadion biti proširen.

Ubrzo su se oglasili i iz mostarskog kluba i objasnili su o kakvim radovima je riječ. Naime, iz Veleža su otkrili da je klubu ustupljen dodatni prostor prema bivšem kombinatu "Đuro Salaj", odnosno budućoj južnoj tribini stadiona Rođeni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava javnost da se - s obzirom da je Klubu ustupljen dodatni prostor prema bivšem kombinatu 'Đuro Salaj', odnosno budućoj južnoj tribini stadiona Rođeni - danas pristupilo radovima na izgradnji novog graničnog zida prema kombinatu U godini zlatnog jubileja Kluba, ovim su i zvanično započeti radovi na daljoj izgradnji našeg stadiona odnosno Arene 'Rođeni'", saopštili su iz Veleža.

Fudbalski klub "Velež" Mostar obavještava javnost da se - s obzirom da je Klubu ustupljen dodatni prostor prema bivšem...

Posted by FK Velež Mostar on Tuesday, January 25, 2022
Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Utjug
Seoski stadioncic
3 42
prostecinjenice
Od blata do zlata.
27 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi