Stadion svjetlosti dočekao pobjedu nakon 364 dana

Tinejdžer na debiju donio trijumf Sunderlandu

Stadion svjetlosti dočekao pobjedu nakon 364 dana

Navijači Sunderlanda su napokon dočekali da njihova ekipa upiše domaću pobjedu na Stadionu svjetlosti, a Crnim mačkama je u tome pomogao 18-godišnji Josh Maja.

Sunderland je u 22. kolu Championshipa savladao Fulham sa minimalnih 1:0 i upisao prvu domaću pobjedu nakon 364 dana i 22 utakmice na svom Stadionu svjetlosti bez trijumfa.

Heroj Crnih mački je bio 18-godišnji Josh Maja koji je u igru ušao u 72., a mrežu gostiju zatresao u 77. minuti. Inače, današnji nastup protiv Fulhama je ujedno bio i debi u dresu Sunderlanda za mladog Maju.

Današnju pobjedu Sunderlanda su mnogi proglasili "božićnim čudom", a utakmica protiv Fulhama bi možda mogla nagovijestiti bolje igre ekipe koju sa klupe predvodi Chris Coleman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi