Stadion u Zvorniku dobio licencu

Drina igra pred svojim navijačima

Stadion u Zvorniku dobio licencu

Edmir Škorić

Komisija za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH ocijenila je da stadion FK Drina ispunjava sve uslove za odigravanje prvenstvenih utakmica. Tako će Zvorničani svoje ljubimce gledati na svom stadionu u Premijer ligi.

Naime, u kratkom vremenskom roku je izgrađena istočna tribina, kao i teren za igru, što će Drini omogućiti odigravanje domaćih utakmica na svom stadionu.

Stadion u Zvorniku sada ima ukupno 3010 sjedećih mjesta, što je bio glavni uslov da Drina dobije licencu od Komisije za licenciranje klubova N/FSBiH.

Radove na stadionu je izvodila firma "Hidrokom" iz Zvornika, a dosta je pomogla i lokalna uprava koja je obezbijedila najveći dio sredstava. Drina je u prvom kolu remizirala u Banovićima sa ekipom Budućnosti (1:1), a svoj premijerni nastup pred svojim navijačima će imati već u subotu, kada će Zvorničani imati priliku ogledati duel Drine i banjalučkog Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.