Stajić: Travnik moramo pobijediti

Borac pred titulom

Stajić: Travnik moramo pobijediti

D. Banović

Do konačnog slavlja fudbalera Borca u ovoj sezoni ostala su još tri koraka, a prvi će crveno plavi sastav napraviti već u četvrtak protiv Travnika.

Banjalučani su svjesni da im samo pobjeda osigurava miran završetak ove sezone i titulu prvaka. Optimizam je podgrijan i činjenicom da će trener Jagodić moći u sastav da uvrsti Stupara i Maletića koji su se oporavili od povreda.

"Mi smo kvalitetniji od Travnika i jednostavno ćemo morati da to pokažemo i na terenu. Riječ kiks je zabranjena u našim redovima, a i Gradačac nam je dovoljna opomena, jer šanse koje stvorimo moramo da iskoristimo. Ulog je veliki, a to je titula prvaka i toga su moji igrači svjesni i zato je svako eventualno iznenađenje isključeno", rekao je trener Vlado Jagodić, koji broji svoje posljednje dane na klupi Borca.

Duško Stajić je tokom ove sezone postigao nekoliko odlučujućih golova za Borac i od njega navijači očekuju da i protiv Travnika pogodi mrežu rivala.

"Sve je i dalje u našim rukama. Moramo u četvrtak da pobjedimo tim Travnika, a onda ćemo sve učiniti da na Grbavici u nedjelju riješimo sve dileme oko prvaka. Bilo bi lijepo u gostima kod Željezničara napraviti dobar rezultat, odnosno ostati neporažen", rekao je Stajić.

Za Borac neće igrati Ćorić i Žarić, a i Benović još nije u potpunosti zaliječio povredu. Utakmica između Borca i Travnika igra se u četvrtak u Banjaluci, a početak utakmice je zakazan za 17 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.