Stambolija: Nismo kupili utakmicu protiv Branitelja

Veznjak Podgrmeča nakon Branitelja

Stambolija: Nismo kupili utakmicu protiv Branitelja

Nakon prošlosedmičnog remija sa Orašjem, fudbaleri Podgrmeča u subotu su ostvarili gostujuću pobjedu nad Braniteljom i tako došli do važna tri boda pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH.

Strijelci za tim iz Sanskog Mosta bili su Jurić i Karić, a asistent kod prvog pogotka bio je iskusni Stambolija koji je većinski dio svoje karijere proveo u HNL-u, igrajući za Karlovac i Istru 1961.

U razgovoru za SportSport.ba, Stambolija je istakao da će tri boda protiv Branitelja doći tek do izražaja ako Podgrmeč u narednom kolu savlada Iskru, koja je ujedno i glavni konkurent za opstanak.

"Zadovoljni smo sa rezultatom, iako smo imali šansu da postignemo još koji gol Branitelju. Rano smo došli do vodstva, Branitelj je brzo izjednačio, ali osjetili smo da možemo doći do punog plijena. Na kraju je tako i bilo, i sad se moramo okrenuti narednoj utakmici protiv Iskre. Bodove moramo potvrditi, a pobjeda protiv Branitelja doći će do izražaja samo ako u subotu savladamo Iskru", kazao je Stambolija, koji se potom osvrnuo na priče oko navodne kupovine utakmice.

"Ljudi ko ljudi. Ja lično demantujem svaku tvrdnju o kupovini utakmice, a to mogu potvrditi i igrači Branitelja, kao i njihova uprava. Zasluženo smo slavili i ovim putem se zahvaljujem domaćim igračima na fer i korektnoj utakmici. Podgrmeč je u teškoj situaciji, što govori i činjenica da smo na dan utakmice putovali sedam sati do Mostara, tako da priče o kupovini utakmice stvarno nemaju smisla", dodao je za kraj Stambolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.