Stange: Nismo mogli bolje početi

Bjeloruski selektor

Stange: Nismo mogli bolje početi

E. Škorić

Bjelorusija je, savladavši 0:1 Francusku u Parizu, izazvala veliku senzaciju na samom otvaranju kvalifikacija za odlazak na EP 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu.

Iako su se gosti većim dijelom utakmice branili, uspjeli su osvojiti sva tri boda, zahvaljujući golu Segerj Kislyjaka na dodavanje Aliaksandra Hleba.

"Nismo mogli bolje početi. Nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom. Zaista je iznenađujuće ono što smo večeras napravili. Prvih desetak minuta je bilo teško, ali smo pokazali svoje pravo lice i svoj stil igre. Mislim da smo zaslužili ovu pobjedu", kazao je bjeloruski selektor Bernd Stange, dodavši:

"Znam kako je Blancu. Teško je izgraditi momčad u samo nekoliko tjedana. Prošlo je već tri godine od kako sam ja selektor ove reprezentacije i tek sada smo se usavršili."

I dok će Francuzi na popravni kod Bosne i Hercegovine, Bjelorusija će u utorak ugostiti Rumuniju.

Rezultati nakon 1. kola grupe D:
Luksemburg - BiH 0:3
Francuska - Bjelorusija 0:1
Rumunija - Albanija 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.