Stanić: Sada navijamo za Sarajevo
Srđan Stanić

Nakon plasmana Želje u finale Kupa

Stanić: Sada navijamo za Sarajevo

Srđan Stanić je na najbolji mogući način trasirao put Željezničara u drugo za redom finale Kupa BiH. Njegova dubinska lopta za Savića imala je oči. Nakon tog pasa sviran je penal koji je njegovom timu donio izjednačenje 1:1, ali i prolaz dalje.

Nakon utakmice Stanić je komentarisao duel u Širokom Brijegu koji je završen nemilim scenama, ali i važnost ovoga susreta kada je u pitanju izlazak iz neugodne igračke krize tima za koji nastupa.

"Mislim da smo sasvim zasluženo prošli u finale Kupa. U prvoj utakmici smo igrali zaista loše nakon čega smo ipak imali aktivan rezultat jer nismo primili gol i znali smo da nas pogodak vodi dalje. Pa ipak, mi smo bili ti koji su u uzvratu gubili sa 1:0 nakon naše greške. Nakon toga smo se dogovorili da loptu spustimo na zemlju što je i urodilo plodom", govori Stanić za SportSport.ba i dodaje.

"Baš danas smo na putu za Hercegovinu govorili o predosjećaju da bi Savić mogao dati gol a ja upisati asistenciju. I eto, nad Savićem je napravljen penal a ja sam u kazneni prostor Širokog Brijega ubacio dobru loptu, Zeba je uspješno završio čitav posao".

Na konstataciju da je utakmica obilovala nesportskim scenama a koja je na jedvite jade privedene kraju, Stanić daje svoje mišljenje.

"Ovo je bila na neki način velika šansa i za njih i za nas da na zaista uspješan način prelomimo sezonu. Otuda i sva ta silna nervoza. Glavni sudija je mogao odmah svirati penal i siguran sam da bi bilo manje nemilih scena. Ovim uspjehom ali i pobjedom u Trebinju smo vratili samopouzdanje i sada navijamo za Sarajevo da nam barem malo pomognu kada je u pitanju naš uspješan put na dva kolosjeka".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.