Stanišić o 'slučaju' Vejnović: E, sada slijedi privatna tužba

Proglašen krivim za namještanje utakmica

Stanišić o 'slučaju' Vejnović: E, sada slijedi privatna tužba

Kladioničarki skandal koji je prošle godine zadesio bh. fudbal konačno je dobio svoj epilog.

Podsjetimo, čelnici Zvijezde 09 optužili su svog bivšeg fudbalera Nemanju Vejnovića da je namjestio nekoliko utakmica i zato dobio novčanu naknadu. U njegovom mobitelu su bile pronađene i sporne poruke, a cijeli slučaj Boris Stanišić nije želio da ostavi 'ispod tepiha' već je sve prijavio policiji.

Danas, godinu dana kasnije, Vejnović je proglašen krivim nakon što je priznao počinjenje navedenog krivičnog djela, a presudu je donio Osnovni sud u Bijeljini na osnovu optužnice Okružnog tužilaštva.

"Sada tek slijedi privatna tužba. Bilo je jasno da će se ovako stvari završiti. Vejnović nije imao drugog izbora jer su svi dokazi usmjereni protiv njega, mislim prvenstveno na poruke, kao i na svjedočanstva samih igrača koje je također pokušao vrbovati", kazao je prvi čovjek Zvijezde 09 Boris Stanišić za SportSport.ba.

U skandal oko namještanja utakmica bio je uključen i Ibrahim Škahić, također bivši fudbaler Zvijezde 09, ali zbog nedovoljno dokaza optužnica protiv njega je odbačena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Možda mi je i malo krivo što se Škahić izvukao, ali on je očito bio malo pametniji", dodao je.

I pored toga što je Vejnović rezultatski nanio veliku štetu Zvijezdi 09, ovaj klub u istoj sezoni na kraju je uspio da se konsoliduje i ostane u premijerligaškom društvu.

Top Komentari

Samoiskreno
A kazna za zvijezdu ???????
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije