Stankiću derbi Široki Brijeg – Zrinjski
Marinku Jelić pripao komšijski derbi u Travniku

Sudije 18. kola Premijer lige BiH

Stankiću derbi Široki Brijeg – Zrinjski

Predrag Stankić, arbitar iz Bijeljine, određen je za glavnog sudiju derbi susreta 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji će u subotu od 20 sati uz direktan TV prenos na BHT 1 na Pecari odigrati Široki Brijeg i Zrinjski.

Stankiću će asistirati Dušan Vještica (Bosanska Gradiška / Gradiška) i Dario Topalović (Laktaši). Četvrti sudija je Muamer Bureković iz Zenice, delegat Husein Kamber iz Sarajeva, a kontrolor suđenja Dragan Anđelić (Orašje).

Izuzetno važan duel na Tušnju između Slobode i Slavije, koji će odlučivati o drugoj poziciji nakon 18. premijerligaške dionice sudiće Senad Ibrišimbegović (Travnik), a asistiraće mu Rusmir Bašić (Sarajevo) i Dragan Bojanić (Bijeljina). Četvrti sudija je Dragan Skakić (Bosanska Gradiška / Gradiška). Funkciju delegata obavljaće Ljubomir Čordašević (Bosanski Šamac), a kontrolor suđenja je Ilija Gigović (Bosanska Gradiška / Gradiška).

Zvijezda – Laktaši
(Antonio Blažević, glavni sudija, Mujo Tutun, Dalibor Drašković, pomoćnici, Novo Panić, četvrti sudija);

Modriča Maxima – Željezničar (Midhat Arnautović, Franjo Fandić, Admir Forto, Vladimir Dominković);

Velež – Posušje (Vladimir Bjelica, Bilal Bogilović, Željko Marić, Rusmir Mrković);

Travnik – Čelik (Marinko Jelić, Almir Čišić, Zlatan Bećirović, Anto Živković);

Sarajevo – Orašje (Duško Joškić, Goran Lepir, Dalibor Mavrak, Dejan Radiša);

Borac – Leotar (Mevludin Efendić, Sreten Udovčić, Elvis Prošić, Edin Golać).

Sve utakmice igraju se u subotu sa početkom u 15 sati, izuzev derbija kola u Širokom Brijegu koji počinje u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.