Stanko Bubalo u Posušju

Stanko Bubalo u Posušju

Nekadašnji igrač austrijskog Karntena, Hajduka, Osijeka te Širokog Brijega dogovorio je sve sa Posušjem, pa će klubu sa Mokrog Doca pokušati pomoći da se vrati u Premijer ligu.

Široki Brijeg i Posušje dogovorili su se oko prelaska Stanka Bubala u redove ovogodišnjeg člana Prve lige Federacije. Posušaci će, bez sumnje, dolaskom Bubala imati znatno više šansi za povratak u elitu. Upravo njegov brat Zoran Bubalo trener je na Mokrom Docu, pa će zajedničkim snagama pokušati pomoći Posušju.

"Nisam se zapustio, trenirao sam cijelo vrijeme. Znam da to nisu treninzi kao sa ekipom, ali ja ću dati sve od sebe da pomognem ovoj mladoj momčadi", izjavio je Bubalo za naš portal.

Stanko Bubalo karijeru je počeo u Širokom Brijegu, potom prešao u redove hrvatskog prvoligaša Osijeka, a jednu sezonu briljirao je i u dresu "bilih", odnosno splitskog Hajduka. Duži period proveo je u austrijskom Karntenu, da bi se 2007. godine vratio na Pecaru. Za reprezentaciju Hrvatske debitovao je 1999. godine u utakmici protiv Meksika, a osim toga nastupio je i na utakmici protiv Francuske, godinu dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti