Stanković: Italijani nas poštuju

Reakcije na žrijeb

Stanković: Italijani nas poštuju

Edmir Škorić

Srbijanski veznjak i član Intera, Dejan Stanković, komentirao je kvalifikacionu grupu za odlazak na Euro 2012. Naime, Srbija igra zajedno s Italijom, Sjevernom Irskom, Slovenijom, Estonijom i Farskim Ostrvama.

Dejan Stanković dugi niz godina igra u Italiji, gdje sa dosta uspjeha nosi dres Intera. Žrijeb je odlučio da se njegova reprezentacija Srbije suoči upravo sa Italijom, aktuelnim svjetskim prvakom.

"Uprkos tome što su svjetski prvaci, Talijani nas poštuju", kazao je Stanković za Blic, te dodao.

"Bilo bi previše reći kako nas se boje, ali poštujemo jedni druge. Protiv njih trebamo biti puno odlučni i pažljivi, jer oni mogu dobro odigrati čak i kad imaju milijardu problema. Bit će to dvije dobre bitke", dodaje Stanković, čija reprezentacija nastupa na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Šanse da se kvalificiramo na Euro 2012. godine su vrlo realne za nas", završio je 31-godišnji igrač sredine terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.