Stanković: Maicon mi je poput brata

Stanković: Maicon mi je poput brata

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Dejan Stanković se nada ostanku Brazilca Maicona na Giuseppe Meazzi, te ističe kako mu je ovaj krilni igrač "poput brata".

"Maicon mi je kao brat, teško mi je da vam opišem kakav odnos imam sa njim. Ukoliko zaista pređe u madridski Real, Inter bi izgubio velikog igrača i ubijeđen sam da bi to bio skoro pa nedonadoknadiv gubitak. Takvu kontrolu čitave jedne strane nikada nisam vidio i naš tim ni izbliza ne bi bio isti. Igrao sam sa velikim brojem svjetskih igrača, ali igrača kao što je on zaista je malo", prenosi Press izjavu Stankovića.

Maciona, dakle, traži Real Madrid, a mladog napdača Marija Balotellija želi Manchester Ciy.

"Da izgubimo Balotellija? Italijanski fudbal je izgubio mnogo talenta prethodnih godina i to ne samo među mladim igračima. Ibrahimović, na primjer. U početku je djelovalo da nećemo umjeti da izađemo na teren bez njega, ali na kraju, uz sve poštovanje prema Zlatanu, dogodilo se da smo osvojili sve. Fudbal je čudna igra i neke stvari se ne mogu predvidjeti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije