Stanković: Na Grbavicu idemo po tri boda

Optimizam u redovima Zvijezde

Stanković: Na Grbavicu idemo po tri boda

Edmir Škorić

Nakon pomalo neočekivanog domaćeg poraza od Slavije iz Istočnog Sarajeva (2:3), Zvijezda u 18. kolu Premijer lige BiH gostuje Željezničaru. Susret se igra u srijedu, 17. marta, na stadionu Grbavica.

Jedno od pojačanja Zvijezde iz Gradačca je i Rajko Stanković, 23-godišnji ofanzivac koji je ranije nosio dres Hajduka iz Kule, Nacionala iz Bukurešta, Slobode iz Tuzle te kakanjskog Rudara. Stanković je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako očekuje povoljan rezultat na Grbavici u srijedu, te priznao kako je loše suđenje glavni razlog za poraz od Slavije.

"Sigurno da je na poraz od Slavije dosta utjecalo loše suđenje, ali i naša loša igra. Nismo ispoštovali ono što je trener tražio od nas i jako smo loše stajali na terenu", kazao je Stanković za SportSport.ba, a potom i najavio narednu utakmicu na Grbavici.

"Na Grbavicu ne idemo sa bijelom zastavom, to je sigurno. Pokušaćemo nadoknaditi poraz kod kuće i stoga idemo na sva tri boda, pa šta bude...", dodaje bivši igrač kakanjskog Rudara, koji za kraj ističe kako se dobro adaptirao u Gradačcu.

"Gradačac je jedna fudbalska sredina i lijepo sam prihvaćen od strane igrača, uprave i navijača, a o treneru samo riječi hvale. To je jedan stručnjak pred kojim je lijepa budućnost i sigurno je jedan od najboljih trenera u Bosni i Hercegovini. Naš je najveći adut, kao i dobar kolektiv".

Za kraj našeg razgovora, Stanković je istakao kako duboko vjeruje u opstanak Zvijezde u Premijer ligi BiH.

"Što se našeg plasmana tiče, po prirodi sam optimista i vjerujem u naš opstanak. Mislim da Zvijezda zaslužuje da bude grupisana među najbolje bh. timove. Uz pomoć navijača, nadam se da ćemo to i dokazati kroz nadolazeće utakmice".

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.