Stanković pojačao redove Zvijezde
Rajko Stanković

Novi napadač u Gradačcu

Stanković pojačao redove Zvijezde

Edmir Škorić

Gradačačka Zvijezda pojačala se ovih dana sa još jednim igračem. Riječ je o Rajku Stankoviću, bivšem napadaču kakanjskog Rudara.

Poslije Saše Šest i Zlatka Đorića u Gradačac je stigao i treći ofanzivac. Riječ je o Rajku Stankoviću, 24-godišnjem izrazitom špicu koji je ranije nastupao za kakanjski Rudar u Prvoj ligi FBiH.

Stanković je do sada nastupao i za Hajduk iz Kule te Nacional iz Bukurešta, a a prije odlaska u Rudar nosio je dres tuzlanske Slobode te se s pravom može reći da se radi o iskusnom igraču, iako su mu tek 24 godine.

Njegov ugovor sa klubom iz Kaknja prekinut je krajem prošle godine, kada je Stanković poslije utakmice sa FK Budućnosti iz Banovića bez suglasnosti kluba otišao u Novi Sad na probu u Vojvodinu.  Za Rudar je u 12 utakmica postigao četiri gola te je bio prvi strijelac tog kluba.

"Stanković je potpisao na tri i pol godine. Namjeravamo dovesti još dva kvalitetna igrača i to je to što se tiče prelaznog roka", kazao je za SportSprot.ba sportski direktor Zvijezde Ivica Cvitkušić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.