Stara dama i dalje vlada Torinom

Derbi Torina pripao Juventusu

Stara dama i dalje vlada Torinom

M. Šljivak

Gradski derbi u 15. kolu Serie A odigrali su Juventus i Torino, a na kraju je Stara dama slavila pobjedu rezultatom 3:0.

Prvih pola sata utakmice nije donijelo velika uzbuđenja, a prve ozbiljnije udarce prema golu Torina upustio je Paul Pogba u 30. i 33. minuti, ali golman Torina Gillet je u dva navrata zaista sjajno intervenisao.

U 36. minuti Torino je ostao sa igračem manje. Kamil Glik je isključen zbog oštrog starta nad Giaccherinijem, te je ranije morao pod tuš. Četiri minute kasnije penal za Juventus. Basha je srušio Pogbu, a usput je igrao i rukom, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Andrea Pirlo je preuzeo odgovornost na sebe, ali je šutirao daleko preko gola.

Krenula je Stara dama u nastvaku po brzi gol koji bi im olakšao nastavak utakmcie. Pogba i Pirlo su u početnoj fazi drugog poluvremena imali dobre pokušaje, ali bez promjene rezultata.

Napadi Juventusa su se isplatili u 57. minuti susreta. Giovinco je centrirao sa lijeve strane, a lošu reakciju odbrane Torina koristi Marchisio koji glavom u padu pogađa za vodstvo Stare dame od 1:0.

I nakon postignutog gola Stara dama je dominirala. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 67. minuti, a sada je Sebastian Giovinco sjajnim i preciznim udarcem pogodio za 2:0.

Bendtner je u 74. minuti propustio nevjerovatnu priliku. Vučinić ga je proigrao, a Dnaac sa tri-četiri metra šutira ravno u golmana Torina. Pravi potop Torina desio se u 84. minuti kada povratnu loptu Vučinića Claudio Marcshisio pretvara u treći gol za Juventus za konačan rezultat susreta od 3:0.

 

 


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.