Stara dama opet u novom izdanju

Serija A, 4. kolo

Stara dama opet u novom izdanju

E. Škorić

Juventus je na Delle Alpiju došao i do četvrte pobjede u ovoj sezoni. Stara dama večeras je bila bolja od Livorna, dok je u drugoj utakmici 4. kola Serije A Udinese remizirao kod Napolija (0:0).

Stara dama ponovo u najboljem izdanju, ovaj put Livorno je bio žrtva. No, nije se tako činilo kada je Tavano proigrao Lucarellija, a ovaj na metar-dva od gola Juventusa šutirao ravno u Buffona. Igrala se peta minuta, i Delle Alpi se utišao, ali samo na kratko. Mauro Camoranessi je potom topovski šutirao sa 25 metara, no njegov šut odlazi pored lijeve stative gola De Lucie.

Nedugo zatim Juventus je poveo. Camoranessi je poslao dijagonalu, a najviši u petercu Livorna bio je Vicenzo Iaquinta koji glavom pogađa mrežu gostiju. Potom odgovara Livorno preko Federico Pulzettija.

U 20. minuti Trezeguet je propustio dobru priliku, Camoranessi mu je prizmeno poslao loptu, ali se Francuz nije najbolje snašao pred golom gostiju. Jedan od najboljih večeras u redovima Stare dame bio je Camoranesi. Italijanski reprezentativac u 30. minuti majstorski je proigrao Marchisija, da bi ovaj lob udarcem po drugi put na utakmici matirao Livornovog čuvara mreže. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, iako je bilo nekoliko dobrih prilika na obje strane.

Gostujući trener na poluvremenu je napravio prvu izmjenu, pa je umjesto Mozarta u igru ušao Antonio Filippini koji več u 52. minuti odlično pronalazi Lucarellija, no kapiten gostiju loptu je ponovo poslao u ruke Buffona. Sat vremena igre i Trezeguet je ponovo bio u dobroj prilici. I u 72. minuti Trezeguet propušta dobru prigodu.

Candrova je u posljednjoj minuti zagrijao dlanove Buffona jednim oštrim prizemnim udarcem, da bi tri minute kasnije Danilevicius ispalio jedan projektil koji je kasnije završio na okviru Juventusovog gola. Ipak, Torinezi su se odbranili i došli do maksimalnog učinka. Sada sa mirnoćom mogu pratiti nastupe Intera, Genoe, Sampdorije, Milana...

U drugom susretu Serije A Napoli i Udinese odigrali su susret koji je završio nepopularnim rezultatom 0:0.

Serija A, 4. kolo:
Juventus - Livorno 2:0 /Iaquinta 8', Marchisio 30'/
Napoli - Udinese 0:0

Poredak:
1. Juventus 12 (+1)
2. Genoa 9
3. Sampdorija 9
4. Inter 7
5. Fiorentina 7
6. Udinese 6 (+1)
7. Lazio 6
8. Palermo 4
9. Parma 4
10. Napoli 4 (+1)
11. Milan 4
12. Siena 3
13. Chievo 3
14. Bari 3
15. AS Roma 3
16. Bologna 2
17. Livorno 2 (+1)
18. Cagliari 1
19. Atalanta 0
20. Catania 0


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.