Stara dama preko Milana do finala Kupa

Milan nadoknadio prednost, ali pao u produžecima

Stara dama preko Milana do finala Kupa

Adnan Beganović

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale talijanskog Kupa. Stara dama je u revanš susret s Milanom ušla sa prednošću (2:1), no tek nakon produžetaka uspjela je doći do finala.

Juventus je na svoj teren došao sa prednosšću od 2:1 iz prvog susreta i kada je Alessandro Del Piero u 28. minuti zabio pogodak za 1:0 činilo se da je priča završena.

Međutim, tako nisu mislili fudbaleri Milana koji su u drugom dijelu krenuli na sve ili ništa i takva igra im se isplatila već u 51. minuti kada je Mesbah pogodio za 1:1.

Sve do 81. minute rezultat se nije mijenjao, a onda za vodstvo Milana pogađa Lopez, koji na taj način utakmicu odvodi u produžetke.

Milan je bio u psihološkoj prednost prije dodatnih 30 minuta igre jer uspio je nadoknaditi minus iz prvog dijela, ali u 96. minuti crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić pogađa za, kasnije će se ispostaviti konačnih 2:2.

Fudbaleri Milana do kraja su pokušali postići pogodak koji bi ih odveo u finale, no nisu uspjeli.


Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.