Stara dama preokrenula i preuzela vrh tabele
Pirlo sjajno pogodio u 22. minuti za 1:1

Catania pala na Juventusovom stadionu u Torinu

Stara dama preokrenula i preuzela vrh tabele

U sjajnom susretu na Juventusvom stadionu u Torinu, Stara dama je preokretom došla do pobjede nad Cataniom i tako zasjela na vrh tabele.

Catania je veoma rano došla u vodstvo. Pablo Cesar Barrientos u 4. minuti sjajnim udarcem sa 20-ak metara doveo je goste u vodstvo. Marco Borriello je imao dobru priliku za izjednačenje kada je šutirao glavom u 16. minuti nakon centaršuta Paola De Cegliea.

Borriello je dvije minute kasnije šutirao glavom, a lopta je išla prema Leonardu Bonucciju, no sjajno je intervenisao Mariano Julio Izco otklonivši opasnost. Preko Andree Prila Stara dama dolazi do izjednačenja. Sjajni veznjak odlično je izveo slobodan udarac sa 20-ak metara, a Tomaš Košicky se nije ni pomjerio.

Fabio Quagliarella je bio blizu pogotka u 30. minuti, ali njegov udarac zaustavila je prečka. Samo dvije minute kasnije lijepa akcija Catanie, dupli pas Gonzala Bergessija i Francesca Lodija, no na kraju stativa zaustavlja udarac argentinskog veznjaka. Do kraja poluvremena Juventus je bio dosta bolja ekipa, veliku priliku imao je Quagliarella, dok su gosti opasnije zaprijetili samo preko Izca.

Početkom drugog poluvremena Pirlo je još jednom pokazao kakav je majstor, ali ovaj put samo malo mu je nedstajalo da postigne drugi gol. Sjajno je izveo slobodan udarac, sa nešto veće udaljenosti nego iz 22. minute, a lopta je okrznula prečku. Stara dama imala je dobru priliku u 52. minuti, ali u gužvi izblokirano je nekoliko udaraca Juventusa.

Torinski gigant nastavljao je napadati i stvarati prilike. Marco Motta, koji je na posudbi iz Juventusa u redovima Catanie, dobio je crveni karton u 66. minuti zbog oštrog starta nad De Ceglieom. U istoj minuti gosti su mogli do vostva. Sergio Almiron, koji je igrao dobro tokom cijelog susreta, mogao je postići gol bivšem klubu. Izašao je pred Gianluigija Buffona, no golman Stare dama sjajno je intervenisao.

Antonio Conte u drugom dijelu utakmice pojačao je napad. U 68. minuti uveo je u igru Mirka Vučinića, koji je odmah ima jednu priliku, a nešto ranije s klupe je ušao i Simone Pepe, dok je sa druge strane Vincenzo Montella uvodio nešto defanzivnije igrače. Juventus je u 74. minuti došao do vodstva, nakon velike dominacije na terenu.

Ponovo Pirlo, no ovaj put u ulozi asistenta. Sjajni talijanski veznjak izveo je slobodan udarac, Storari blaže povrijedio Pepea i Quagliarellu

Desila se zanimljiva situacija kod proslave trećeg gola. Marco Storari, rezervni golman Juventusa, skočio je na igrače koji su slavili treći gol Stare dame, te je tako sudario Pepea i Quagliarella. Pepe je krvario iz nosa, dok je Quagliarella zadovbio manju posjekotinu na glavi.
Košicky je loše procijenio let lopte, koja išla na glavu Giorgiju Chielliniju i to je bilo 2:1. Conte je odmah nakon gola u igru uveo Stephana Lichtsteinera umjesto Borriella, te tako vratio formaciju sa kojom je i počeo ovaj susret.

Košicky je još jednom pogriješio u 81. minuti. Slovački golman loše je ispucao loptu, koja je došla do Pirla, a on ju je poslijedio do Quagliarelle. Talijanski napadač izašao je sam na golmana Catalie i matirao ga, te postavio, kasnije će se ispostaviti konačan rezultat 3:1. Do kraja susreta situacija na terenu se smirila i nije se ništa značajno dešavalo.




Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.