Stara dama u novom izdanju

Kup: Juventus - Napoli 3:0

Stara dama u novom izdanju

Edmir Škorić

Torinski Juventus konačno je pokazao pravo lice u 2010. godini. Stara dama je na Olimpijskom stadionu u Torinu savladala Napoli s 3:0 i tako se plasirala u četvrtfinale italijanskog Kupa.

Nakon što je u nedjelju navečer potopoljen na istom staidonu od ljutog rivala Milana (0:3), Juventus je večeras bez nekoliko ključnih igrača došao do uvjerljive pobjede nad Napolijem u osmini finala italijanskog Kupa.

Mnogi mediji nagovještavali su Ferrarin otkaz ukoliko Stara dama večeras ne pobijedi. Očito je Ferrara donio 'posebne' upute svojim igračima pred večerašnji okršaj.  Poveli su domaći u 23. minuti nakon jedne duge akcije, nakon koje je na kraju preciznim udarcem sa petnaestak metara loptu u mrežu smjestio Brazilac Diego.

Do 77. minute Napoli se držao sa samo jednim primljenim pogotkom, no onda je legenda kluba iz Torina riješila sve dileme. Dakako, riječ je o kapitenu Alessandro Del Pieru.  Najprije je Aleks pogodio na ubačaj s desne strane, da bi pet minuta kasnije pogodio i sa bijele tačke.

Ranije je Milan savladao Novaru s 2:1, a Catania je kao gost uspjela pobijediti Genou i tako napraviti jedino iznenađenje u osmini finala Kupa.


Kup Italije, osminafinala:

AC Milan - Novara 2:1
Genoa - Catania 1:2
Juventus - Napoli 3:0 (Diego 23', Del Piero 77' 82' - pen.)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti