Starčević: Fajić je rješenje za našu neefikasnost

Šef struke FK Krupa za SportSport.ba

Starčević: Fajić je rješenje za našu neefikasnost

S. Mlaćo

Krupa je jučer upisala treću vezanu pobjedu u novoj sezoni BH Telecom Premijer lige.

Izabranici Slobodana Starčevića nadigrali su Mladost Doboj Kakanj sa 3:1, te potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi. Briljirao je iskusni Nusmir Fajić koji je postigao hat-trick, a Slobodan Starčević, šef struke Krupe govorio je za SportSport.ba o jučerašnjem meču, sjajnom Fajiću, te otkrio očekivanja od duela narednog kola protiv FK Željezničar.

"Mi smo znali da je Mladost kvalitetna ekipa i to su pokazali u duelima protiv Sarajeva, Željezničar, Širokog Brijega... Ušli smo sa respektom i na njihovu agresivnost odgovorili agresivnošću i tu smo bili ravnopravni. Znali smo da imam kvalitet u prekidima, posebno igri glavom i to smo iskoristili. Sa strane je to izgledalo lako, ali moram priznati da je utakmica bila veoma neizvjesna", kaže na početku razgovora Starčević.

Krupa je konačno došla na nivo igara iz prošle sezone kada je bila hit prvenstva.

"Mislim da smo i do ove tri pobjede igrali dobro. Nismo imali efikasnost, ali sada je tu Fajić koji je imao jučer četiri udarca i postigao tri pogotka. Imali smo sreće i znanja u prelaznom roku te pored Koljića sada imamo iskusnog napadača i realizatora, što nam je bilo i potrebno", dodao je sjajni stručnjak.

Fajić je vrlo brzo potvrdio svoje kvalitete, što posebno raduje Starčevića.

"Krupa je do sada u prelaznom roku većinom angažovala mlade igrače, ali smo svjesni da neke stvari moraju raditi iskusni igrači. Prošle sezone je to bio Kajkut, sada Fajić, te smo definitivno pogodili sa  karakterom i čovjekom koji se brzo uklopio", kaže trener Krupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Krupa će u goste Željezničaru. Ova dva tima se dobro poznaju, pa je očekivati kvalitetnu utakmicu.

"Kroz ove tri utakmice ostvarili smo odlične rezultate i napravili dobru atmosferu za utakmice koje nam dolaze. Bit ćemo rasterećeni, na Grbavici uvijek igramo dobro i kada smo bili druga liga, te i sada dolazimo bez straha sa željom da napravimo pozitivan rezultat", dodao je Slobodan Starčević, šef struke FK Krupa na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi