Starčević: Maksimalno smo iskoristili sve greške Slobode

Trener Krupe nakon Slobode

Starčević: Maksimalno smo iskoristili sve greške Slobode

S. Mlaćo

Nogometaši Krupe bez većih problema u subotu su na svom stadionu savladali Slobodu iz Tuzle (3:0).

Očekivao se neizvjestan meč, ali to se na kraju nije desilo, s obzirom na veoma kvalitetnu partiju igrača Krupe koji su zasluženo osvojili tri boda. Krupa se trenutno nalazi na šestom mjestu Lige za prvaka sa 36 osvojenih bodova, dva manje od Slobode, te tri od Radnika.

"Već u utakmicama sa Radnikom ovdje, u Krupi na Vrbasu, te Željezničarom u Sarajevu, mi smo nagovjestili da nivo igre podižemo na viši stepen, te da je sljedeći stepenik izlazak iz rezultatske krize. Ovaj trijumf nad Slobodom je ubjedljiv, ali je i više nego teško izvojevan jer su Tuzlaci sve do 80. minute i našeg drugog gola bili ravnopravan protivnik zbog čega ni za trenutak nismo smjeli da se opustimo. Srećom po nas, maksimalno smo iskoristili sve njihove greške i kreirali zaista kvalitetan finiš. Ono što sve nas u klubu posebno raduje, jeste da je naše dijete, mladi Zoran Šamara, postigao svoj prvijenac u Premijer ligi što će mu, siguran sam, biti dodatni stimulans za budućnost. I ne samo njemu – istakao je poslije utakmice trener Krupe Slobodan Starčević. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu, u nedjelju Krupa će u goste FK Sarajevo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi