Starčević: Očekuje nas zahtjevan meč, gledao sam Široki protiv Domžala

Tuzla City spremna za Široki Brijeg

Starčević: Očekuje nas zahtjevan meč, gledao sam Široki protiv Domžala

S. Mlaćo

Debitanski nastup u BH Telecom Premijer ligi fudbaleri Tuzla Citya imat će u nedjelju u Širokom Brijegu.

 Voljom žrijeba odlučeno je da novi premijerligaš sezonu otvori kod jedne od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini, koja našu državu gotovo svake sezone predstavlja na evropskoj sceni.

"Bez obzira što je Široki oslabljen u odnosu na prethodnu sezonu, riječ je o jako kvalitetnoj ekipi koja će se i ove sezone boriti za sami vrh. Gledao sam njihov susret protiv Domžala i pokazali su kvalitet. Posebno u prekidu, a uz to ekipa su koja igra brz fudbal s dobrim protokom lopte i zato nas sigurno očekuje jako zahtjevan meč", kazao je šef struke Tuzle City Slobodan Starčević na press konferenciji koja je upriličena jutros u klupskim prostorijama.

Kada je u pitanju tim Tuzla City, trener ovog tima smatra da je zadovoljan.

"Izuzev Milakovića koji mora na operaciju te Hasanovića koji za sad lagano trčkara, svi ostali su u konkurenciji za meč. U ovome momentu ne mogu da kažem sastav koji će istrčati na Pecaru jer još imamo nekih dilema. U svakom slučaju tražit ću od svojih igrača da se postave dobro, da budemo agresivni i sigurno da će to bit jedna kvalitetna utakmica", jasan je trener tuzlanskog premijerligaša.

S druge strane kapiten Tuzla Cityija Ivan Kostić se kratko osvrnuo na ono što je iza ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prije svega jako smo sretni što smo ispunili veliku želju našeg predsjednika Azmira Husića da se plasiramo u Premijer ligu. Očekujem da ćemo u ovoj sezoni igrati značajnu ulogu i sve je na nama. Jedva čekamo da počne sezona, svi smo spremni za duel u Širokom. Prepuštamo ulogu favorita domaćinu, a od nas očekujem da budemo na željenom nivou", kazao je Kostić.

Meč na Pecari igra se u nedjelju u 20 sati i 30 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi