Starčević: Prezadovoljni smo debitantskom sezonom

Trener Krupe za SportSport.ba

Starčević: Prezadovoljni smo debitantskom sezonom

D. Vejo

Fudbaleri Krupe, kao debitanti u Premijer ligi BiH za sezonu 2016/2017, ispisali su lijepu fudbalsku priču. 

Već nakon nekoliko odigranih kola, Banjalučani su postali "hit" u eliti. Dobrim rezultatima, utjerali su strah u kosti protivnicima i bojazan od poraza. Sezonu su okončali na sjajnoj četvrtoj poziciju, za koju su mnogi kritičari smatrali da je nemoguća, pogotovo ako dolazite kao debitant iz Prve lige Republike Srpske.

Slobodan Starčević je kao šef struke odradio sjajan posao. Na kraju svega, nije krio emocije, a o svojim igračima imao je samo riječi hvale. 

"Svi smo prezadovoljni. Uprava, trener, igrači. Uspjeli smo prije početka Lige za prvaka da obezbjedimo opstanak, koji je bio prvi elitni cilj. Tokom takmičenja u Ligi za prvaka, pokazali smo da nismo zalutali, nego protiv svih ekipa odigrali veoma kvalitetno i prvenstvo završili sjajno sa dvije velike pobjede. Pored bodovnog uspjeha, jedina smo ekipa koja je uspješno davala šansu mladim igračima koji su istu odlično iskoristili. S toga smo ponosni na dva mlada U21 reprezentativca Ajdina Redžića i Nikolu Dujakovića, ali i na ostale mlade standardne prvotimce poput Koljića, Vukotića, Ljubenovića i Jašarevića koji su obilježili ovu, veoma uspješnu sezonu", izjavio je za SportSport.ba trener Krupe, Slobodan Starčević.

Nekolicina fudbalera Krupe, zapala je za oko kako domaćim tako i inostranim klubovima. Za igračima poput navedenih Koljića, Redžića, Jašarevića, Vukotića i Ljubenovića, vlada veliki interes. Šef struke ovog tima ističe da mu je veoma drago zbog toga, te da bi u slučaju njihovog odlaska iz banjalučkog predgrađa, morali ekspresno pronaći zamjene.

"Svakako da su ti igrači svojim dobrim igrama ove sezone dospjeli u žižu interesovanja većih klubova u BiH, ali i nekih inostranih klubova. Moramo biti sabrani i svjesni da ukoliko dođe do transfera, hitno moramo pronaći alternative za te igrače koje smo već skautirali u nepresušnom regionu", dodaje Starčević.

Rukovodstvo kluba, fudbalerima je dalo dvonedjeljni odmor. Starčević će svoje izabranike prozvati u ponedjeljak, 12. juna čime će biti označen novi početak priprema.

Krajem juna, fudbaleri Krupe će se uputiti na Kopaonik, gdje bi trebali provesti nekoliko dana i odigrati prijateljske susrete.

Vrijedno pomena jeste i to, da su odlazak iz Krupe najavili Stefan Barić, Nemanja Kartal i Ozren Perić koji su prema svemu sudeći krenuli u potragu za novom sredinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi