Starčević: U miru kujemo pobjedničku taktiku za Željezničar

Trener Krupe o nastavku sezone

Starčević: U miru kujemo pobjedničku taktiku za Željezničar

Samir Mlaćo

Vremenske neprilike nisu dozvolile nogometašima Krupe i Metalleghea iz Jajca da u subotu odigraju generalku pred početak drugog dijela prvenstva, ali vremena za kukanje u oba tima nemaju. 

Već u danima vikenda počinje drugi dio sezone u BH Telecom Premijer ligi, a Krupa će na svom terenu ugostiti sarajevski Željezničare. Krupljane brinu suspendovani igrači koji imaju probleme sa kartonima, ali trener Slobodan Starčević vjeruje u svoje izabranike. 

"Malo su nas vremenske neprilike poremetile u zacrtanim planovima, ali šta da radimo, protiv prirode se ne može. Umjesto utakmice odradili smo trening na kojem smo postigli određeni željeni efekat, a preostale dane do nedelje i susreta sa Željezničarom u miru ćemo se pripremati na svom terenu u kanjonu Vrbasa. U miru Krupskog polja nastojaćemo da skujemo pobjedničku taktiku za proljećnu premijeru", kazao je Starčević za službenicu stranicu FK Krupa.

Jučer su Krupljani imali slobodan dan, ali već danas počinju pripreme za duel sa timom iz Sarajeva. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U ovom vremenu do utakmice protiv Sarajlija tražićemo startnih jedanaest igrača, imamo određenih problema u napadu jer su Elvir Koljić i Ozren Perić, zajedno sa Irfanom Jašarevićem suspendovani zbog kartona, pa ćemo najisturenijeg igrača tražiti u omladinskom pogonu. Osim toga Koljić je na treningu u subotu dobio i jedan udarac u lice, ali se nadamo da će biti spreman za gostovanje u Mostaru kod šampiona Zrinjskog. Sve ostalo je u najboljem redu, atmosfera sjajna i daćemo sve od sebe da se u preostale četiri utakmice izborimo za plasman u Ligu za prvaka. Na taj način bi automatski obezbijedili i opstanak u debitanstskoj sezoni u Premijer ligi BiH", dodao je Starčević. 

Prvi duel Željezničara i Krupe završen je 2:1 u korist tima iz Sarajeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi