Stark završio sa suđenjem na Euru

Odlukom Sudijske komisije

Stark završio sa suđenjem na Euru

Midhat Šljivak

Njemački sudija Wolfgang Stark neće više suditi utakmice Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Ovu odluku je donijela Sudijska komisija UEFA-e na čelu sa legendarnim italijanskim sudijom Pierluigijem Collinom, a Stark je sankcionisan zbog lošeg suđenja na utakmici između Hrvatske i Španije u susretu trećeg kola Grupe C na Euru kada je Španija salvila sa 1:0.

U tom susretu je Stark donio veliki broj diskutablinih odluka, a naše komšije Hrvati bili su vidno nezadovoljni suđenjem 42-godišnjeg Nijemca. UEFA se složila sa činjenicom da je Stark napravio nekoliko grešaka, te su ga odlučili poslati kući i on više neće suditi na Euru.

Pored Starka na Euru više neće suditi ni Mađar Viktor Kassai, Holanđanin Bjorn Kuipers i Španac Carlos Velasco Carballo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.