Statistika kaže: Plavi samo jednom slavili na Policama

Uoči 14. kola Premijer lige BiH

Statistika kaže: Plavi samo jednom slavili na Policama

Drugoplasirani Željezničar će u ovom kolu gostovati u Trebinju kod ekipe Leotara koja ove sezone igra solidno i nalazi se na sedmom mjestu na tabeli.

Dueli ove dvije ekipe su uvijek atraktivni, a nerijetko bude postignut i veliki broj golova. Ipak, Željezničar je prema statističkim podacima uspješniji kada se gledaju međusobni ogledi ove dvije ekipe.

 

U zadnjih 20 utakmica ove dvije ekipe, samo je jednom završeno bez golova i to u sezoni 2003/2004, u susretu na Policama.

 

Plavi sa Grbavice su u zadnjih 20 susreta slavili 10 puta, sedam puta su uspješniji bili Trebinjci, a tri utakmice su završene remijem.

 

Na Policama Željezničar nema baš dobru tradiciju obzirom da je Leotar na svom terenu slavio šest puta. Tri utakmice su završene remijem, a Plavi su slavili samo jednom.

 

Gol razlika u duelima ove dvije ekipe na strani je sarajevskog tima koji je postigao 17 golova više (38:21). Željezničar također ima na svojoj strani najveću pobjedu u duelu sa Trebinjcima. U sezoni 2010/2011 Plavi su na Grbavici slavili sa visokih 8:0, a to je ujedno i susret sa najviše pogodaka u međusobnim duelima ove dvije ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Treba također napomenuti da je upravo Leotar bio ekipa koja je prekinula niz Željezničara bez poraza. Trebinjci su to učinili prošle sezone u posljednjem kolu rezultatom 2:1.

Kompletnu statistiku međusobnih duela ove dvije ekipe možete pogledati ovdje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.