Statistika PLBiH na portalu SportSport.ba

Od sada transparentni učinci fudbalera u BiH

Statistika PLBiH na portalu SportSport.ba

M. Skaka

Statističke podatke o svim utakmicama, klubovima i igračima Premijer lige BiH od sada potražite na portalu SportSport.ba. Kliknite na jedan od grbova klubova u meniju iznad.

Klikom na jedan od grbova klubova Premijer lige BiH saznajte najvažnije podatke, vijesti i sastave svih klubova PLBiH (primjer) ili kumulativne statističke parametre svakog kluba PLBiH (primjer). Nakon odigranih utakmica potražite nezvanične, a nešto kasnije i zvanične zapisnike sa utamica (primjer), a pogledajte i statistike pojedinih igrača (primjer), te listu strijelaca Premiejr lige BiH (primjer).

Vrijedi napomenuti da se na projektu statističke baze još uvijek radi.

"Ovaj segment počeli smo razvijati još krajem prošle sezone i još tada smo počeli razgovarati sa operativcima N/FSBiH o što bržem i lakšem prenosu zvaničnih informacija. Međutim, iako sa naše strane nije bilo nikakvih finansijkih zahtjeva i iako smo jasno naglasili da smo spremni snositi sve troškove ovog projekta, u Savezu nije bilo interesa da se aktivnije uključi u realizaciju.", rekao je Emir Haračić, direktor portala SportSport.ba.

"Ipak, nezainteresovanost nadležnih institucija da se uključe u ovaj projekat nije nas zaustavila u našem radu. Možda malo teže i sporije stižemo do informacija, ali važno je da smo krenuli i ja sam uvjeren da će i u NFSBiH nakon što krenemo sa radom prepoznati kvalitet jednog ovakvog javnog sistema i da ćemo u narednom periodu skupa još više unaprijediti sadržaje koji su korisnicima na raspolaganju.", dodao je on.

Obzirom da je kompletna baza kreirana iz nezvaničnih izvora, moguće su greške i nedostaci, pa ovim putem pozivamo sve navijače da nam ukažu na eventualne greške putem maila ili da se uključe u rasprave na našem forumu i doprinesu tačnosti i brzini objave podataka.

Upućena ponuda i Košarkaškom savezu BiH

Ono što će radovati sve ljubitelje sporta u BiH je i činjenica da se SportSport.ba neće zaustaviti samo na fudbalskoj Premijer ligi, već su otvoreni i razgovori sa Košarkaškim savezom.

"U razgovoru sa sekretarom saveza, g. Harunom Mahmutovićem istakao sam našu spremnost da investiramo i u statistike Košarkaškog prvenstva BiH. Ponudili smo da SportSport.ba preuzme izradu izradu i prezentaciju kompletne baze, bez ikakvog dodatnog finansijskog ulaganja sa njihove strane.", kaže Haračić.

"Već više od jedne decenije naš savez jedan je od rijetkih koji publici nije u mogućnosti prezentirati uporedive statističke parametre. Mi želimo ovaj problem riješiti i ukoliko brzo dođemo do pozitivnog odgovora, vjerujem da već s početkom predstojeće sezone možemo ljubiteljima košarke omogućiti da bez problema saznaju i porede učinak svih igrača bh. prvenstva", dodao je Haračić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.