"Statut ima dobrih i loših strana"

Bevanda otvoreno za SportSport.ba

"Statut ima dobrih i loših strana"

Adnan Beganović

Predstavnici UEFA-e i FIFA-e, Marcel Benz i Eva Pasqueir, danas su doputovali u Sarajevo gdje će razgovarati sa članovima IO FS BiH i predstavnicima entitetskih saveza, a tema razgovora biće izmjene i dopune statuta FS BiH.

Očekuju se veoma teški razgovori, a član Izvršnog odbora FS BiH Josip Bevanda otvoreno je za SportSport.ba govorio o ovoj problematici.

"Prijedlog statuta koji je došao iz UEFA-e i FIFA-e ima i dobrih i loših stvari. Moj, a i stav predstavnika hrvatskog naroda u IO FS BiH je da nije problem samo u Predsjedništvu, odnosno mnogo više je problema koje trebamo riješiti", rekao je Bevanda za SportSport.ba i dodao:

"Dobro sam proučio prijedlog statuta koji nam je stigao iz UEFA-e i FIFA-e i dao sam neke svoje primjedbe i pohvale na isti. Ponavljam, najmanji je problem broj članova Predsjedništva. Mnoge stvari se u Savezu moraju riješiti, a ja mislim da licemjerstvo pojedinaca neće doprinjeti dobrom razvoju situacije. Mnogi koji rade u savezu se ponašaju licemjerno, danas pričaju jedno, a kada dođu predstavnici FIFA-e i UEFA-e rade drugo. Ja nikad nisam bio taj i doista mi je čudno da predstavnicima bošnjačkog naroda sve odgovara. Mislim da pojedinci nisu ni pogledali prijedlog statuta, a govore da im sve odgovara".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije