"Statut morate usvojiti"

Predsjenik rumunskog saveza i član IO UEFA-e

"Statut morate usvojiti"

Predsjednik Nogometnog saveza Rumunije i član Izvršnog odbora UEFA-e, Sandu Mircea, čestitao je našem nacionalnom timu na zasluženoj pobjedi, ali je ponovio da će naš savez neće postojati od 1. aprila, ukoliko se ne usvoji Statut.


"Prije svega želim vam čestitati na zasluženoj pobjedi, sa iskrenom nadom da ista neće biti posljednja u ovim kvalifikacijama. Međutim, vrlo lako bi mogla biti ukoliko Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u utorak ne usvoji Statut na kojem insistiraju UEFA i FIFA", rekao je Mircea nakon susreta.

"Veoma sam zabrinut, ali ne samo ja, nego i drugi čelnici UEFA-e, za bh. fudbal. Ukoliko se ne usvoji Statut biće to totalni kraj bh. fudbala. Nadam se da toga neće doći i to niko ne želi, ali sudbina bh. fudbala je na delegatima Skupštine."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.